Новини Maanimo

Український EdTech-стартап залучив $ 10 млн

Додатково компанія активно залучає викладачів з математики та хімії. Для вчителів планують запустити нові інструменти.

Ключовим інвестором був лондонський венчурний фонд Hoxton Ventures. Крім нього, в проект вклалися Point Nine Capital, All Iron Ventures, The Family, EduCapital і Diligent Capita.

Також у фінансуванні ініціативи взяли участь кілька бізнес-ангелів: Артур Костень з Вooking.com, екс-генеральний директор Upwork Гаррі Сварт, керівник Unity Technologies Девід Хельгасон і засновник Couchsurfing Даніель Хоффер.

При цьому невідомо, як оцінюється компанія. Але загальний обсяг залучених коштів вже перевищив 15 млн доларів. Попередній раунд був закритий в 2017 році.

Як повідомив засновник стартапу Preply Кирило Бігай, коронавірус не повинен перешкодити розвитку стартапу, скоріше навпаки. Адже поки люди сидять вдома, вони можуть пробувати нові варіанти проведення часу, в тому числі, покращувати знання мови.

На даний момент у компанії є офіси в Києві та Барселоні. Інвестиції будуть витрачені на посилення позицій на ринках Північної Америки, Франції, Німеччини, Іспанії, Італії та Великої Британії. Крім того, Preply відкриє філію в США, так як цей регіон стратегічно важливий для проекту.

Нагадаємо, український ІТ-стартап MOSST був проданий іноземному інвестору.