Новини Maanimo

Світовий туризм може втратити 22 млрд доларів

epa08169884 Tourists wearing masks walk on the Charles Bridge in Prague, Czech Republic, 27 January 2020. The Czech Ministry of Health issued on 27 January 2020 a protective measure ordering Prague's airport to provide travelers with relevant information in connection with the new coronavirus outbreak. Authorities around the world are stepping up measures to deter the spread of the new coronavirus, which was first reported in China's Hubei province. EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Як заявила голова Всесвітньої ради з подорожей та туризму Глорія Гевара в інтерв’ю для «El Mundo», розрахунки базуються на досвіді попередніх аналогічних криз, які спостерігалися при поширенні SARS або H1N1, а також на даних про те, скільки китайських туристів припинило подорожувати.

За словами Глорії Гевари, саме громадяни Китаю в подорожах витрачають найзначніші суми грошей.

Відзначимо, що котирування акцій туристичних агентств і авіакомпаній падають з самого початку епідемії. У той же час, на тлі новин з Китаю дорожчає золото та акції виробників медичних виробів.

Нагадаємо, що міністр розвитку економіки Тимофій Милованов висловлювався щодо впливу коронавируса на українську економіку. Міністр зазначив, що туризм в Україні не є ключовою галуззю, тому світові збитки для туризму не стануть для України фатальними.

Також Милованов вважає, що суттєвих проблем для українських ланцюжків доданої вартості виникнути не повинно.