Новини Maanimo

Німеччина запустить нову програму підтримки підприємців

Як передає Neue Osnabrücker Zeitung, ті компанії, де штат не перевищує 250 співробітників, зможуть отримувати щомісяця зазначену суму в період з червня по грудень цього року.

За оцінками міністерства економіки, до серпня на цю програму буде потрібно 25 млрд євро.

Заявки на отримання допомоги зможуть подавати і підприємства, і приватні підприємці. Однак вони повинні довести, що їхні доходи в квітні і травні цього року скоротилися як мінімум на 60% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Якщо хтось вже отримав допомогу на федеральному чи регіональному рівнях, він все одно зможе подати заявку.

Влада Німеччини в кінці березня вже направила на підтримку економіки 156 млрд євро. Зокрема, 50 млрд євро виділили, щоб підтримати самозайнятих громадян, а також мікро- і малий бізнес.

На початку квітня також була запущена додаткова програма швидкого кредитування для малого та середнього бізнесу, в рамках якої підприємства, де працюють від 11 до 50 співробітників, можуть отримувати в банках кредити в розмірі до 500 тисяч євро, а держава повністю візьме на себе ризики.

Нагадаємо, в першому кварталі цього року ВВП Німеччини скоротився на 2,2% в порівнянні з жовтнем-груднем 2019 року. Квартальне падіння німецької економіки стало найбільшим з часів фінансової кризи 2009 року.