Новини Maanimo

Милованов обіцяє сільським жителям бізнес-інкубатори

За словами Милованова, український агропромисловий комплекс показує позитивну динаміку розвитку, проте села не мають у своєму розпорядженні достатню кількість ресурсів, щоб стати багатими.

Тому парламентський Комітет з питань аграрної та земельної політики на сьогоднішньому засіданні розглянув стратегію розвитку сільських територій.

Уряд розраховує, що до 2024 року вдасться залучити більше прямих інвестицій в сільське господарство, збільшити кількість програм державної підтримки, а також створити спеціальний фонд і заснувати бізнес-інкубатори. Очікується, що за 5 років можна буде створити 200000 робочих місць в сільській місцевості.

Милованов вважає, що реформа ринку праці допоможе поліпшити трудові відносини в селах, зокрема, зменшити обсяг бюрократії в період сезонних робіт.

Нагадаємо, що Міністерство розвитку економіки 17 лютого оприлюднило загальну економічну стратегію для України, розраховану на 5 років.

До 2024 року уряд має намір збільшити ВВП країни на 40%, створити більш 1 млн робочих місць і залучити прямі іноземні інвестиції на 50 млрд доларів.